O reamintire a puterii speranței și a solidarității în vremuri de restriște: COVID-19

Cu toții trecem printr-o perioadă dificilă. Și noi cei de la Asociația Mâna Deschisă, resimțim greutatea și presiunea care au venit odată cu restricțiile impuse din cauza pandemiei COVID-19. Asemenea multor alte organizații neguvernamentale și asociații din țara noastră care oferă servicii sociale în regim de asistare de tip rezidențial, echipa noastră se află în izolare preventivă la locul de muncă de la data de 9 Aprilie, 2020, în baza ordonanței militare nr. 8.

Așadar, noi provocări la orizont. Toate lucrătoarele sociale și voluntarele noastre locuiesc în cadrul centrului terapeutic, unde activitățile se desfășoară în mod normal. Prioritatea noastră, a tuturor, sunt beneficiarele noastre, iar echipa noastră a dat dovadă de asumare și solidaritate, fiecare luându-și poziția necesară în acest timp de restriște.

Deși această perioadă plină de incertitudini a fost grea pentru beneficiarele noastre, acestea au dat dovadă de o determinare surprinzătoare de a profita la maxim de acest timp, investind cu optimism, în continuare, timp și efort în a dezvolta noi aptitudini, abilități, pasiuni, comportamente și mentalități sănătoase, iar noi nu putem decât să ne bucurăm de faptul că sunt atât de conștiincioase și prezente cu privire la reabilitarea și vindecarea lor, chiar și în timpul acestor momente dificile.