Fundația Bonus Pastor

Dragi prieteni și susținători ai Fundației Bonus Pastor!

Cristos a-nviat!

Domnul Isus ne spune că ”Eu trăiesc, și voi veți trăi!” (Ioan 14:19) Avem încredere în El că tot ce se întâmplă în lume, cu această pandemie și tot ce se va întâmpla cu poporul Lui, este cu totul în mâinile Sale. El are grijă să avem toate resursele necesare pentru a-L sluji și pentru a-i asista pe semenii noștri suferinzi de diferite dependențe, precum și aparținătorii lor.

Odată cu reducerea activităților datorate restricțiilor impuse de Guvern, ne-am intensificat activitățile în mediul on-line, asigurând consiliere publicului mai larg, inclusiv celor care întâmpină diferite probleme din cauza izolării, sunt victime ale violenței domestice sau suferă de depresie, anxietate, etc.

Am suspendat temporar contractele unei treimi din personalul nostru (în special stafful administrativ) –având încredere în promisiunea Guvernului că va plăti 75% din salariile lor pe perioada stării de urgență-iar cei care continuă activitatea și ei –foarte probabil- vor primi 75% din venitul lunar de mai înainte.

În data de 9 aprilie după mai multe zile de lucru foarte intense, am reușit să ajungem în faza conectării noului cablu trifazic, astfel asigurând și din acest punct de vedere continuitatea procesului terapeutic din Centrul de Terapie din Ozd. . Îi sunt recunoscător noului nostru angajat, Zsolt Bartha, fost client la Centrul de Terapie, pentru că a gestionat acest proces în modul cel mai eficient posibil. Mulțumim tuturor celor care au contribuit inclusiv financiar la aceste lucrări, dar și celor care ne-au susținut în ultima perioadă ori prin muncă voluntară în calitate de specialiști, ori prin trimiterea de alimente, ori purtându-ne în rugăciune în fața tronului ceresc

Momentan rezidenții din Centru -15 la număr- nu pot părăsi proprietatea din Ozd și nu pot primi vizitatori. Am luat aceste măsuri pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus și protejarea rezidenților în acest fel. Pentru ei și din acest punct de vedere este mai dificil. Totodată, în conformitate cu Ordonanța Militară nr. 8 personalul din Centru derulează turele de 14 zile, fiind în ”izolare la locul de muncă”. Ne rugăm atât pentru rezidenți cât și pentru staff și vă rugăm să îi purtați și Dvs. în rugăciune.

Înainte să închei aș dori să subliniez faptul că toți cei aflați în Centru au avut parte de sărbători deosebite. Dl. Pastor Levente Horváth, PhD, președintele Fundației, s-a aflat în Centru timp de 14 zile, însoțindu-și soția în izolarea la locul de muncă. În acest timp a ținut slujbele de duminică și a avut timp de părtășie și sesiuni de consiliere individuală cu clienții.

Cu multă prețuire și dragoste, în numele colectivului Fundației Bonus Pastor:

István R. Szabó, ThDr
Manager general