training-1

Training 2014-2015

Coaliția împotriva Abuzului de Substanțe și a Adicțiilor din România (ROSAAC) organizează o serie de 4 training-uri deosebit de valoroase în perioada Decembrie 2014 – Iunie 2015.

Temele abordate vor fi:

  1. Dezamorsarea agresiunii – Decembrie 2014

Trainingul ROSAAC Dezamorsarea Agresiunii care se va desfășura săptămâna viitoare (9-11 decembrie), nu va fi predat în locația din Aleea Lacul Morii (fosta str. Amilcar Săndulescu), nr. 3, București, sector 6, sediul Alege Viața, ci va avea loc la Teen Challenge în comuna Grădiștea, nr. 31, Str. Primăriei, județul Ilfov.

  1. Teoria prezenței – Februarie 2015
  2. Interviul motivațional – Aprilie 2015
  3. Grupurile de suport – Iunie 2015

Training-urile vor fi asigurate de către formatori olandezi cu vastă experiență profesională. Fiecare dintre ele durează 3 zile. Persoanele interesate pot participa la unul sau mai multe dintre training-uri. La finalul fiecărui training se oferă Diplome de participare, eliberate de Federația ROSAAC.

Numărul de locuri disponibile pentru non-membri ROSAAC sunt limitate.

Training-ul Dezamorasarea agresiunii (Aggression de-scalation) va avea loc în perioada 9-11 decembrie 2014 (de marți până joi). În timpul dimineții se va preda partea teoretică privind abordarea clienților care manisfestă agresivitate în timp ce sunt asistați în diverse centre/organizații. După-amiezile vor fi rezervate părții practice. O actriță-trainer va facilita prezentarea jocurilor de rol.

 

Obiectivele training-ului:

După acest training participanții vor avea cunoștințe referitoare la diferitele forme de agresivitate, precum cea cauzată de frustrare, agresivitatea instrumentală și psihopatologică. Participanții vor învăța să recunoască aceste forme de agresivitate și vor ști cum să răspundă specific fiecăreia dintre ele.

Informații despre formatorii care predau training-ul Dezamorsarea agresivității

1Paul Peters (născut în 1953) este un trainer și consilier foarte activ. Și-a început cariera în domeniul asistenței persoanelor cu probleme de sănătate mintală, apoi a lucrat în domeniul psihiatriei infantile și în asistarea mamelor și copiilor aflați în situații de criză. După ce a obținut diploma Provisioning Work,  a lucrat ca supervizor al unor echipe de specialiști care asistă persoane cu deficiențe fizice. Ulterior, Paul a studiat Continuing Education General Pedagogy și a devenit socio-terapeut și supervizor al personalului dintr-un spital psihiatric. În 1997 a finalizat cursul Supervision Course. Prin acest post Paul a supervizat și instruit asistenți sociali, lideri de echipă și multe echipe de diverși specialiști.

Paul a oferit training-uri, consultanță și programe de management de dezvoltare pentru diferite universități, instituții medicale și psihiatrice, organizații care oferă asistență de urgență, sanatorii, organizații care asistă tineri cu probleme grave de comportament, organizații pentru protecția copilului, organizații pentru persoane cu dizabilități și instituții de mediere.

2Monique Roovers (născută în 1980) are masterat în Pedagogie.  Încă din timpul studiilor a manifestat interes pentru domeniul psihiatriei și neurologiei familiei și reintegrarea în societate a tinerilor cu probleme. Pe lângă cariera sa profesională, încă de mică Monique a fost pasionată de actorie și teatru. În 2007 a început să lucreze ca instructor de actorie în cadrul unei organizații de educație profesională. În paralel cu activitatea de instructor în actorie, trainer și coach, Monique coordonează producții teatrale, în general pentru organizații de asistență socială, caritabile sau de educație. Monique a reușit să îmbine pasiunea ei pentru teatru și actorie cu munca sa.

Pentru mai multe informații puteți trmite un e-mail, sau puteți telefona la:

Dna. Dr. Tabita Cernica

tabita.cernica@yahoo.com

0745-610791

 

Dl. Endre Erdo

endre.erdo@bonuspastor.com

enderdo@gmail.com

0752-246812

 

Dna. Oltita Baciu

oltitacr@gmail.com

oltita@teenchallenge.ro

0730-071680

 

Cu stimă,

Sjaak Moster

Președintele ROSAAC

3

Posted in Ştiri.