Rólunk

A ROSAAC a Szerekkel való Visszaélés és Függőségek Elleni Romániai Szövetség. Amikor 1998-ban a román piacot is elárasztották a drogok, a román kormány, valamint különféle nem-kormányzati szervezetek is elhatározták, hogy segítséget nyújtanak függőséggel küszködő embertársaik felé. Néhány keresztény szervezet úgy döntött, hogy összefognak azon törekvésükben, hogy szerfüggő személyeknek minél hatékonyabb segítséget nyújtsanak, felépülésük érdekében. Így alakult meg a ROSAAC. Meggyőződésünk, hogy minden szenvedélybeteg számára nyitott a lehetőség a felépülésre és a rehabilitációra, egyben a függőségtől szabad életre.

Meggyőződésünk, hogy minden szenvedélybeteg számára nyitott a lehetőség a felépülésre és a rehabilitációra, egyben a függőségtől szabad életre.

A ROSAAC révén a román társadalom összetett szociális szolgáltatásban részesül, ide sorolható a drogprevenció, az ambuláns kezelés, a nappali foglalkoztató, a bentlakásos kezelés, az esetkezelés és a képzések. ROSAAC-tagokkal országszerte találkozhatunk. A weboldal célja, hogy világosan bemutassa a fent említett szolgáltatásokat, főképp azok számára, akik segítségre és támogatásra szorulnak: a szerfüggő személyek és családtagjaik számára.

A ROSAAC tagszervezetek több felekezetből származónak, viszont közös a meggyőződésünk, hogy a Bibliában bemutatott Isten szánja a szenvedélybeteget, és feladatot bíz ránk: hogy segítsünk rajta. Valljuk, hogy megnyitni a szívünket Krisztus előtt, ez egy személyes döntés. Ezért klienseink szabadon hozhatják meg saját hitükkel kapcsolatos döntéseiket.