Organizaţii membre

Organization Workers Volunteers Clients inpatient Clients outpatient Beneficiaries from prevention
available places/beds available case-load
Rafa 0 3 - 20 8
Bonus Pastor 15 30 24 550 2000*
Crucea Albastra 11 5 40 20 300
Identitate - 16 - 80 200
Mana Deschisa 6 5 24 0 100
Preventis 2 40 - 20** 2.610***
Teen Challenge 5 2 20 10 500
Total 46 107 108 1.264 7.478
*350 children in schools and other programs / 1.650 adults in churches **20 clients (young people who abuse drugs or their family-members) ***2.500 children and youth in schools / 110 adults (teachers and medical staff) Updatet 05/2012

RAFA – Bonus Pastor

 
Declarație de misiune: Programul RAFA există pentru a ajuta persoane și familii afectate și potențial afectate de alcoolism, prin informare, consiliere și grupuri de suport spre o viață echilibrată și relații sănătoase, bazate pe valori și principii creștine.
Grup țintă: Familii afectate de alcoolism.
Număr de beneficiari: Aprox. 30 familii
Număr de angajați: 4 angajați, 5 voluntari
Activităţi / Servicii oferite: Grup de suport pentru persoanele dependente și pentru aparținătorii acestora, club pentru adolescenți, consiliere individuală, campanii de informare și prevenire prin spitale și școli, tabere terapeutice pentru persoanele dependente și apartinătorii acestora.
Model terapeutic: În curs de definire.

Asociaţia Crucea Albastră

Declaraţie de misiune: Înţelegem lucrarea noastră ca o misiune diaconică: a accepta un om aşa cum se prezintă, a-l ajuta să se ridice, a-l însoţi o bucată de drum şi a-l ajuta să-şi regăsească libertatea şi responsabilitatea pentru o viaţă împlinită, fără droguri
Grup ţintă: Persoanele dependente de alcool si alte droguri si apartinatorii lor (consilierea familiei).
Număr de beneficiari:
 • 25 per serie la centrul pentru bărbaţi
 • 15 per serie la centrul pentru femei
 • în funţie de solicitări la centrul de zi/tratament ambulator
Număr de angajaţi: 10
Activităţi / Servicii oferite: Consiliere psihologică, psihoterapie de grup şi individuală, asistenţă medicală şi socială, asistenţă spirituală, ergoterapie, reintegrare familială şi comunitară ş.a. Ocazional şi activităţi de prevenţie şi training (formare).
Model terapeutic: Comunităţi terapeutice şi Centre de consiliere în care se îmbină modelul Crucii Albastre, Modelul de Hoop, Modelul Minnesota ş.a.

Fundaţia Teen Challenge

Declaraţie de misiune: Teen Challenge este o organizaţie al cărei obiectiv este recuperarea persoanelor dependente de droguri, sau care prezintă comportamente autodistructive si care demonstreaza o dorinta clara de a scapa de dependenta. Mottoul nostru la Teen Challenge Romania este “Deznădăjduiţi transformaţi în aducători de speranţă” şi rezumă obiectivul nostru de a-i ajuta pe dependenţi să se elibereze de adicţie şi să trăiască o viaţă de success, oferind la rândul lor ajutor celor care se află în nevoie.
Grup ţintă: În Romania, datorită specificului contextului social ne concentrăm asupra a două categorii de tineri:
 1. Adolescenţi şi tineri care locuiesc pe străzi datorită statutului lor social: au crescut într-o instituţie de stat şi au o serie de probleme emoţionale care îi împiedică să se integreze în societate şi să construiască relaţii; le lipsesc cunoştinţele şi aptitudinile de bază. Dependenţi de aurolac, heroină şi alcool duc o viaţă dezorganizată, dezvoltând în timp chiar o dependenţă faţă de aşa-numita viaţă de stradă caracterizată de cerşetorie, furt şi lipsa unui loc de muncă. Aceasta a fost şi este o problemă socială în ţara noastră. Până în momentul de faţă încercările de a le veni în ajutor acestor persoane au eşuat, credem noi, datorită faptului că atenţia a fost concentrată strict asupra nevoilor materiale (hrană, haine, adăpost, bani). Noi dorim să îi ajutăm să devină respnsabili, să îi învăţăm mai degrabă să pescuiasă decât să le oferim peşte. Vedem deja rezultate, iar Centrul nostru Rezidenţial de Recuperare (programul intensiv de un an) a avut un rol foarte important în acest sens.
 2. Dependenţii de droguri (în special heroinomani). Dependenţa de heroină este covârşitoare în Romania. În anul 2004 decesele cauzate de supradoză cu heroină au atins apogeul, înregistrându-se două în fiecare zi. În ultimii ani oraşul Bucureşti a devenit cunoscut pentru explozia consumului de heroină, spitatalele fiind inundate de cereri de ajutor. Guvernul ţării şi societatea românească în general se lovesc de o problemă pe care nu sunt pregătiţi să o confrunte. Studiile estimează că numai în Bucureşti există aproximativ 40 000 de consumatori de droguri, dar nu există aproape niciun program de reabilitare care să li se pună la dispoziţie. Puţinele locuri care tratează dependenţa sunt foarte costisitoare şi/sau sunt localizate în afara Bucureştiului, fiind astfel inaccesibile celor mai mulţi dependenţi. Din păcate familia este cea care trebuie să suporte costurile reabilitării, în condiţiile în care cele mai multe dintre aceste familii luptă să supravieţuiască sau să îşi revină de pe urma datoriilor pe care fiul sau fiica le-a acumulat în timpul adicţiei. În fiecare săptămână întâlnim familii zdrobite şi fără speranţă, oameni care doresc cu disperare să-şi vadă copilul „normal” din nou.
Număr de beneficiari: 8
Număr de angajaţi: 10 angajati/ 5 voluntari
Activităţi / Servicii oferite:
 • Activitatea stradala
 • Cafeneaua Teen Challenge
 • Activitatea la centrele de distribuţie a metadonei
 • Activitatea de la centrele de dezintoxicare
 • Reabilitare non-rezidentiala
 • Program ambulatoriu pentru fete
Model terapeutic: Individual therapy

Asociația Victory Outreach

Declaraţie de misiune: Victory Outreach aduce un mesaj al speranței în centrele marilor orașe ale lumii. Victory Outreach insuflă în oameni dorința de a-și îndeplini potențialul în viață, promovând demnitatea, apartenența și viața trăită cu scop.
Grup ţintă:
 • Persoane fără adăpost
 • Persoane dependente de droguri sau alcool
Număr de beneficiari: 11
Număr de angajaţi: 4
Activităţi / Servicii oferite:
 • Activități pe străzile din București
 • Centru de reabilitare pentru băieți / bărbați, în cele mai multe cazuri dependenți de substanțe
 • Centru de reabilitare pentru fete / femei, în cele mai multe cazuri dependente de substanțe
 • Construirea unei rețele pentru reîntregirea familiilor persoanelor dependente aflate în recuperare
 • Programul ”casă deschisă” în zilele de luni-vineri, cu oferirea unei mese calde, a unui duș, a posibilității curățirii hainelor și construirii de relații, consiliere
 • Program zilnic de evanghelizare
 • Întâlnire pentru rugăciune și studiu biblic (în fiecare miercuri)
 • Vizionare de filme creștine (cu sandviș sau supă) (în fiecare vineri seara)
 • Oră de rugăciune (în fiecare duminică după masa)
Model terapeutic: Victory Outreach este o misiune internațională, bisericească, chemată pentru evanghelizarea și ucenicizarea oamenilor care suferă, aducând un mesaj de speranță și viziunea lui Isus Hristos. În această chemare suntem dedicați plantării și dezvoltării bisericilor, centrelor de reabilitare și instruirii în orașele strategice ale lumii.

Fundaţia Bonus Pastor

Declaraţie de misiune: Fundaţia Bonus Pastor doreşte să proclame şi să demonstreze într-un mod practic dragostea lul Iisus Hristos pentru oamenii care suferă de dependenţa de alcool sau droguri. Abordăm adicţia ca o problemă medicală, psihologică şi spirituală a persoanei dependente.
Grup ţintă: Persoane cu diferite dependenţe (alcool, droguri, jocuri, etc) şi membri de familie ale acestora.
Număr de beneficiari: 24 paturi în Centrul de Terapie, 8 persoane la 1.12.2010
Număr de angajati: 4 asistenţi sociali, 3 psihologi, 3 pastori + 5 persoane în administraţie
Activităţi / Servicii oferite:
 • Programe terapeutice de scurtă (12 zile) şi lungă (6-9 luni) durată
 • Programe de menţinere (conferinţe de 3 zile, tabără de vară)
 • Grupuri suportive
 • Programe de prevenţie pentru copii şi tineret (tabere de vară şi întâlniri) Prevenţie în şcoli şi alte organizaţii
Model terapeutic: Terapia de scurtă durată este o adaptare a modelului Crucii Albastre din Ungaria, un program cu următoarele elemente: terapie individuală şi în grup, lecturi şi seminare medicale, psihologice, respectiv bazate be texte biblice. Modelul terapeutic de termen lung se numeşte PORTAGE, este de origine din Canada. Program în şase faze de tip comunitate terapeutică cu caracter de învăţare. Scopul programului este formarea pozitivă a personalităţii, a modelelor de comportament eficiente şi a valorilor noi, bazate pe grupuol terapeutic şi valorile creştine.

Asociaţia Mână Deschisă

Declaratie de misiune: Misiunea noastră este să îl slujim pe Domnul si Mântuitorul nostru Isus Hristos prin lucrarea de la Mână Deschisă prin oferirea de iubire şi revitalizare tinerilor dezavantajaţi sau fără locuinţă din Romania, oameni ce au experimentat situaţii în vieţile lor pe care majoritatea dintre noi nu doreşte să şi le imagineze. Comunitatea noastră oferă siguranţa şi sprijin pentru ca ei să înceapă o nouă viaţă. Scopul este ca ei să fie integraţi din nou în societate, liberi de dependeţe, capabili de relaţii sănătoase, pregatiţi pentru muncă, cu capacitatea de a-şi asuma responsabilitatea pentru vieţile lor şi sperăm cu o relaţie cu Dumnezeu.
Grup ţintă: Programul are in vedere femeile tinere ce sunt dispuse sa faca un efort constient pentru a-si schimba viata. Mamele cu copii sunt, de asemenea, binevenite. Usile noastre sunt deschise tuturor acelora care se lupta sa stabileasca si sa mentina relatii de durata, celor care au dificultati in a avea incredere in altii, celor care au un comportament dependent (de tigari, droguri, alcool, jocuri de noroc, pornografie, etc.) sau celor care sufera de depresie, abuz fizic, emotional sau sexual sau alte probleme emotionale.
Număr de beneficiari 24 locuri disponibile
Număr de angajaţi 5 voluntari; 6 lucratori angajati
Activităţi / Servicii oferite Reintegrarea in societate a femeilor tinere defavorizate, ajutoare, asistenta sociala, consiliere spirituala, recuperare de sub influenta drogurilor/alcoolului.
Model terapeutic Activitati zilnice de baza, insotite de consiliere individuala si de grup. Clientii nostri de asemenea beneficiaza de terapie prin proiecte de munca, creativitate, etc.

Asociaţia Preventis

Declaraţie de misiune: Educarea, motivarea şi echiparea copiilor şi tinerilor pentru a lua decizii bune care să contribuie la sănătatea lor fizică, intelectuală, emoţională şi spirituală pentru a se dezvolta la potenţialul maxim cu care au fost înzestraţi.
Grup ţintă:
 • Copii, adolescenți şi adulţi implicaţi în educaţia lor, din şcoli, biserici şi alte instituţii publice sau private (pentru programele de prevenire)
 • Tineri consumatori de substanțe și familiile acestora (pentru consiliere)
Număr de beneficiari: aprox. 2.500/an
Număr de angajaţi: 3 angajați, 2 pers. cu contract de colaborare, aprox. 40 voluntari/an
Activităţi / Servicii oferite:
 • Prevenire universală și selectivă a consumului de substanțe la copii și tineri
 • Consiliere ambulatorie în adicții
 • Instruire în adicții
Model terapeutic: Modelul DeHoop, abordarea cognitiv-comportamentală și terapia sistemică de familie

Asociaţia Identitate

Declaraţie de misiune: Noi, membrii Asociatiei IDENTITATE, in calitate de urmasi a lui Isus Hristos, apartinad unor denominatiuni diferite, suntem constituiti intr-o asociatie cu scopul de a promova prevenirea antidrog, a tratamentului si reabilitarii celor care sufera de diferite tipuri de dependente.
Grup ţintă: DEPENDENTI SI CODEPENDENTI
Număr de beneficiari: 400
Număr de angajaţi: 20 voluntari
Activităţi / Servicii oferite: Informare, preventie, consiliere si psihoterapie
Model terapeutic: Minesota