002

Curs – “Dezamorsarea agresiunii”:

Între 9 și 11 Decembrie 2014, Fundația Teen Challenge, din Grădiștea, a fost gazda întalnirii și a dezbaterii pe subiectul “Dezamorsarea agresiunii”.

Acest training a fost oferit tuturor organizațiilor membre ROSAAC, dar și altor profesioniști din afara ROSAAC. Trei formatori din Olanda, dintre care una fiind de profesie actrita, au oferit suport teoretic dar si intrumente practice pentru cum sa lucrezi intr-un mod profesionist cu studentii nostrii, persoane cu probleme de comportament agresiv. Pentru cei mai multi dintre cei 21 de participanti, a fost ceva complet nou, sa fie instruiti intr-un mod atat de practic de o actrita care sa demonstreze cu ce fel de comportamente agresive ne confruntam cu adevarat in activitatile de consiliere/ingrijire. A fost nevoie de curaj din partea participantilor pentru a putea pune in practica metode noi de stopare a agresivitatii.

La final, participantii au menționat că s-au simțit echipati și mai bine pregătiți pentru a aborda un comportament agresiv. Pe lângă sesiunea de instruire propriu-zisă, ne-am bucurat și de ospitalitatea proprie Teen Challenge, a personalului și studentilor săi, care ne-au asigurat cazare placută și masă. În timpul pauzelor, membrii ROSAAC s-au bucurat de părtășie unii cu ceilalti si au schimbat experiențe si impresii. Incă o dată, ne-am simțit uniți în misiunea noastră comună, in toate eforturile noastre pentru a reabilita pe dependenți și pe familiile lor.

Urmatorul training va avea loc intre 24 si 26 februarie 2015. Subiectul va fi “O teorie a prezentei” și se preocupă de aspectul de a fi maxim prezent pentru studentii noștri, astfel încât acestia sa simța și sa experimenteze acest lucru intr-un mod benefic, plăcut și apropiat. Din nou, acest training, va fi oferit în strânsă colaborare cu Teen Challenge, care va gazdui din nou evenimentul in Comuna Gradistea- Judetul Ilfov.

Instructori/Formatori vor fi: Dna. Marije van der Linde și Dl. Sjaak Monster din Olanda.

Pentru mai multe informații puteți trimite e-mail sau apela:

Dna. Dr. Tabita Cernica: tabita.cernica@yahoo.com 0745-610791.

Dl. Endre Erdo: endre.erdo@bonuspastor.com enderdo@gmail.com 0752-246812.

Dna. Oltita Baciu: oltitacr@gmail.com oltita@teenchallenge.ro 0730-071680.

Training 2014-2015.

Posted in Ştiri.